ACTUALITAT

2019 febrer




Alerta excursionistes! si penseu caminar per aquest PR per la zona del Camí Vell del Desert i el coll de la Mola, ja que està prevista una batuda de senglars el dia 8 de febrer, de 8 h a 14 h.





Els avisos, que estan publicats en el web del parc natural del Desert i suficientment escampats per la zona, potser no són suficients per a excursionistes que vinguen de fora i es troben la batuda quan vulguen caminar.  

Per a vosaltres: podeu modificar el recorregut i començar des de la Pobla pel camí de les Santes, visiteu l'ermita, pugeu al Bartolo, dineu sota els pins de les crestes i quan acabareu, ja seran més de les 14 h i podreu baixar per la zona de la batuda. Ah, i abans esmorzeu a la Pobla; segur que repetireu.

En definitiva, cal ser realistes: la proliferació dels senglars, i també la creixent plaga de conills, posa en perill no sols els conreus dels llauradors, sinó també l'equilibri ecològic de la zona, ja que no hi ha manera efectiva d'impedir-los el pas als camps d'ametlers i a les hortes, amb la consegüent pèrdua econòmica i de treball que en comporta la superpoblació.

Mireu què no s'ha de fer i possibles alternatives a la caça:



El següent vídeo pot ferir sensibilitats: